Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по

...
Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по
Коментари Харесай

Заради процесуални нарушения: Съдът върна делото Дебора в прокуратурата

Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното съвещание по процеса против 26-годишния Георги Георгиев за жестокото нахлуване над 19-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. След тричасови диспути в правосъдната зала магистратите върнаха делото на прокуратурата, като мотивираха решението си с открити основни процесуални нарушавания в обвинителния акт.

До месец държавното обвиняване в Стара Загора би трябвало да в профил пропуските в обвинителния акт и още веднъж да го внесе в съда в Пловдив.

Адвокатът на подсъдимия Валентин Димитров заяви пред публицисти, че правосъдният състав е решил още гражданският иск на потърпевшата Дебора, който е в размер на 200 000 лв., да не се преглежда в едно с наказателното произвеждане.

Днешното съвещание се организира при закрити врата. Съдия Десислава Порязова уточни като причина предотвратяването на оповестяване на обстоятелства от интимния живот на участниците. Процесът се гледа в Пловдив, откакто всички съдии от Старозагорския областен съд си направиха отводи и Върховен касационен съд разпореди делото да се поеме от сътрудниците им в града под тепетата.

" Очаквам единствено правдивост. Това е единственото, което ще кажа. Няма да разясня нищо повече ", бяха единствените думи на Дебора Михайлова преди да влезе в правосъдната зала. Вътре момичето не погледна към някогашния си другар, макар че той обърна погледа си към нея.

Адвокатите на Георгиев желаеха изменение на мярката му за неотклонение в " домакински арест " и преустановяване на правосъдното произвеждане и връщането му в прокуратурата за премахване на позволени неточности, свързани със заканата за ликвидиране. Според юрист Димитров те са извадени от подтекста и са изцяло голословни изказвания.

Защитниците на Георгиев желаеха и да не се дава ход на съвещанието, защото в залата няма представител на Районна прокуратура - Пловдив, а са командировани прокурори от Стара Загора, само че правосъдният състав го отхвърли. Адвокатите на Дебора дефинираха настояването като опит за шиканиране на процеса.

26-годишният Георги Георгиев е предаден на съд по три обвинявания. Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е предизвикал на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна междинна телесна щета, която е довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод.

Второто обвиняване е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиненият принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си - остригал част от косата ѝ в региона на лявата половина на главата с електрическа машинка, като използвал за това мощ, изразяваща се в нанасяне на удар с пестник в региона на лицето.

Третото обвиняване е за това, че от началото на месец април до 25 юни предходната година в Стара Загора и в Казанлък в изискванията на продължавано закононарушение Георги на шест пъти се заканил с ликвидиране на Дебора и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

За трите закононарушения оптималният период на наказването е до 10 години " отнемане от независимост ".

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР