Районният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 32-годишен

...
Районният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 32-годишен
Коментари Харесай

Съдът в Плевен остави за постоянно в ареста 32-годишен мъж, отглеждал марихуана в село Катерица

Районният съд в Плевен остави за непрекъснато в ареста 32-годишен мъж, упрекнат в развъждане и държане на марихуана. За това оповестяват от пресцентъра на Районната прокуратура, внесла обвинителния акт против Д.М.

Мъжът е притеглен в качеството на обвинен за това, че от неустановена дата до 17 октомври тази година в село Катерица в частен дом, отглеждал 59 растения от рода на конопа (канабис). Предявено му е обвиняване и за това, че в прилежащ дом е държал високорискови наркотични субстанции - марихуана на стойност 239 940 лв., без съответно позволение.

При първичните дейности по следствието, осъществени на 17 октомври, са открити и конфискувани машини за рязане, вентилатори с въздуховоди, разнообразни по тип торове, течни и гранулирани, палатка вид " парник " и други уреди, употребявани при развъждането на наркотични субстанции.

Намерените 59 канабисови растения са с размери от 170 до 390 см. Те са отглеждани в саксии и в лехи. Установено е, че отделената от растенията зелена листна маса е с общо тегло – 132 кг и 350 грама, показват от прокуратурата.

На 32-годишния е наложена в началото мярка за задържане за 72 часа. Съдът е приел доводите на Районна прокуратура - Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на Д.М., както и че е налице действителна заплаха той да извърши закононарушение или да се укрие. За това съдът е постановил по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ".

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването по случая се продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен и се организира от проверяващ служител на реда при Първо районно ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР