Районният съд в Монтана издаде едногодишна условна присъда с тригодишен

...
Районният съд в Монтана издаде едногодишна условна присъда с тригодишен
Коментари Харесай

Присъда за фалшива диплома с цел получаване на шофьорска книжка

Районният съд в Монтана издаде едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен период на 34-годишния А.А.С. от Берковица, който показал подправена тапия за приключен 10 клас в Германия, за да му бъде издадена шофьорска брошура, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Фалшивата тапия била показана първо пред Регионалното ръководство по образованието в Монтана, а по-късно и в КАТ в Монтана за издаване на шофьорска брошура.

На документа бил предаден тип, че е публикуван от учебно заведение в град Хорн-Бад Майнберг, Федерална Република Германия, само че при направена експертиза се открило, че подписите и печатите на дипломата не са достоверни и са отпечатани на пъстър принтер. Присъдата предстои на обжалване пред Окръжния съд в Монтана, прецизираха от Съдебната палата в града.

От Окръжния съд в Монтана обявиха за Българска телеграфна агенция, че в последните години случаите на показване на подправени документи за приключено обучение у нас и в чужбина са зачестили неведнъж. Тези случаи са с висока степен на социална заплаха, тъй като става въпрос за подправяне на публични документи и в случай че не бъдат разкрити е допустимо човек с начално  образование или даже без никакво обучение да получи шофьорска брошура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР