Районният съд в Ловеч остави в ареста Хр.Й., обвинен за

...
Районният съд в Ловеч остави в ареста Хр.Й., обвинен за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения стрелец от Ловеч, укрил оръжието

Районният съд в Ловеч остави в ареста Хр.Й., упрекнат за причиняване на телесна щета и за безчинство, осъществено с смелост и цинизъм, оповестиха от съда.

Престъплението е осъществено към 1 часа на 1 януари 2021 година, когато на паркинг пред бл. 327 в квартал " Младост " в Ловеч жена е простреляна, до момента в който е играела новогодишно хоро.

Според обвиняването, арестуваният е направил закононарушението и може да се укрие или да извърши закононарушение. Предстои да бъде направена съдебно-медицинска експертиза за степента на увреждания на потърпевшата жена и обвиняването може да бъде изменено в по-тежко. Предстои към мъжа да бъде повдигнато обвиняване за нелегално владеене на муниции и оръжие.

Защитата изиска по-лека мярка за неотклонение и не отхвърли, че евентуално подзащитният й е направил действието , само че съгласно нея става въпрос за случай и са налице редица смекчаващи виновността условия. Сред тях - няма предумисъл в дейностите на обвинения, напълно е съдействал на органите на реда и даже и да не е бил потърсен от органите на полицията, той е щял да си признае за осъщественото, защото имал угризения; надълбоко съжалявал за случилото се, още повече, че е бил непосредствен с простреляната жена и фамилията й .

В изказването си пред съда обвиненият също помоли да не бъде арестуван, както и да не му бъде налагана мярка " домакински арест ", с цел да има опция да върви на работа, тъй като ще са му нужни пари .

Съдът не одобри изказванието на отбраната, че изстрелите в нощта на 1.01.2021 година са били създадени инцидентно, без желание да причинят пострадване на някого. Произведени са два изстрела, ориентирани към земята, а не във въздуха и са създадени в първите часове на новата година, когато вероятността да има доста събрани хора на открито е огромна.

Обвиняемият е дал подробни пояснения пред проверяващ орган и пред арбитър, само че в началото е направил опит да забави, осуети и заблуди следствието, казвайки, че е изхвърлил оръжието в резервоар в централната част на квартал " Младост ", само че то не е било открито там. След това е споделил, че още в първите дни след случая е разглобил оръжието и е скрил елементи от него в скали в близко село, където и са открити . Приклада е изгорил. Намереното оръжие е нелегално притежавано, преправено от въздушно във флоберково .

Съдът одобри, че има задоволително данни по делото за систематична корист с алкохол от страна на обвинения, който в такова положение ставал нападателен и не можел да управлява дейностите си - както е бил по време на действията, за които е притеглен като обвинен. Предвид това съдът реши, че има заплаха той да извърши друго закононарушение или да повлияе на очевидци, в случай че му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

С оглед изключителността и високата социална заплаха на действията, съдът реши, че на Хр. Й. би трябвало да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Ловеч в 3-дневен период.

Припомняме, дамата в един от кварталите на Ловеч. Една от версиите беше, че стрелецът е желал да улучи тонколоната, от която се е чувала музиката.

На 5 януари

Преди дни По-късно му бяха - за породена телесна щета и за безчинство, осъществено с смелост и цинизъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР