Районният съд в Лом одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура

...
Районният съд в Лом одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура
Коментари Харесай

3 месеца лишаване от свобода и 10 000 лева глоба за мъж, нарушил карантината в Монтанско

Районният съд в Лом утвърди постигнатото съглашение сред Районна прокуратура - Лом и отбраната на подсъдимия К. Ш. за наказване от три месеца отнемане от независимост условно и 10 000 лв. санкция за нарушение на ограниченията срещу разпространяването на болестта от COVID-19, научи организация BulNews.
21-годишният К. Ж. Ш. е с начално обучение, неосъждан и незает. Той влезнал на територията на България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Аерогара София " на 22.04.2020 година и бил подложен под 14-дневна карантина от РЗИ, като показал, че ще прекара карантината в дома си в село Комощица, област Монтана. Въпреки това на 23. 04. 2020 година подсъдимият нарушил ограниченията, издадени срещу разпространяването на заразителна болест по хората, въведени със Заповед № РД-01-183/06.04.2020 година на Министъра на опазването на здравето по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура и разпространяването на COVID-19, напуснал дома си в Комощица и обитавал на публично място, с цел да напазарува.
На 27.04.2020 година в село Комощица, К. Ж. Ш. още веднъж нарушил ограниченията, въведени по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура - напуснал дома си и обитавал на публично място, с цел да се види с други лица, сложени под карантина.
Деянията са осъществени по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи от COVID-19, оповестено с решение на Народното събрание и съгласно Наказателния кодекс са закононарушения срещу националното здраве. Пред съда подсъдимият К. Ж. Ш. се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашението за наказване „ Лишаване от независимост “ за период от три месеца, което се отсрочва с три години, както и санкция от 10 000 лв., която да заплати в интерес на бюджета на правосъдната власт.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР