Районният съд в Кюстендил остави в ареста шестима граждани на

...
Районният съд в Кюстендил остави в ареста шестима граждани на
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил остави зад решетки нелегални мигранти от Алжир и Мароко

Районният съд в Кюстендил остави в ареста шестима жители на Мароко и Алжир, създали опит да преминат нелегално държавната граница. Това оповестиха от Районния съд в града. Става въпрос за петима жители на Кралство Мароко и един на Алжир, привлечени от прокуратурата в качеството им на обвинени за осъществено от тях закононарушение. На 15 януари в региона на село Киселица, община Трекляно, са създали опит да излязат през границите на страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта и не през избраните за това места.

От събраните по делото доказателства, следва първичен извод, че обвинените са направили закононарушението, за което им е повдигнато обвиняване, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Налице е и втората причина за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, а точно: заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Обвиняемите са без документи за идентичност, нямат местопребиваване на територията на Република България, минали са нелегално границата на път за друга страна от Европейския съюз.
свързани новини1381на 19.10.2021
Определенията на съда, с които във връзка с петимата марокански жители и жителя на Алжир, на възраст 23 - 30 години, е взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, подлежат на обжалване с частна тъжба и частен митинг, пред Окръжен съд - Кюстендил.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР