Районният съд в Кюстендил определи мярка за неотклонение домашен арест

...
Районният съд в Кюстендил определи мярка за неотклонение домашен арест
Коментари Харесай

Домашен арест за жена, обвинена в измама за над 100 хил. лева

Районният съд в Кюстендил дефинира мярка за неотклонение " домакински арест " във връзка с обвинена за машинация в изключително огромни размери, оповестиха от съда. М.Ц, на 54 години, (осъждана) е упрекната в това, че в интервала от 2014 до 2023 година, в с. Дворище, община Кюстендил и градовете Кюстендил, Благоевград, Петрич, Пловдив и с. Калояново, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, е заблудила седем души, с което им е предизвикала имотна щета.

От прокуратурата обясниха, че дамата е работила като съветник, предоставящ услуги за кандидатстване по стратегии на Европейски Съюз в областта на земеделието. По данни на държавното обвиняване обаче, измамата е за над 100 хиляди лв., съобщи Българска телеграфна агенция. 

С определение от март, Районният съд в Пловдив е наложил на обвинената мярка за неотклонение " задържане под стража ". Досъдебното произвеждане е към този момент под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил, тъй като последната машинация, за която ѝ е повдигнато обвиняване, е осъществено на територията на община Кюстендил.

В рамките на миналите пет месеца, в които обвинената М. Ц. е била арестувана, действително са осъществени всички дейности, на които тя би могла да попречи, в случай че не е била с най- тежката мярка за неотклонение. Обвиняемата има непрекъснат адрес на територията на Кюстендил и актуалните технологии употребявани от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " дават опция да се управлява осъществяването на мярка за неотклонение " домакински арест ", се споделя в претекстовете на съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР