Районният съд в Кнежа одобри споразумение и постанови 36-годишен мъж

...
Районният съд в Кнежа одобри споразумение и постанови 36-годишен мъж
Коментари Харесай

Съд издаде първа присъда по новия НК: Шофьор, хванат с 1,9 промила, ще плаща стойността на колата

Районният съд в Кнежа утвърди съглашение и постанови 36-годишен мъж да заплати цената на автомобила, който е карал след приложимост на алкохол, оповестиха от Районната прокуратура в Плевен. Това е на процедура първата присъда, постановена след измененията в Наказателния кодекс, които влязоха в действие от 8 август. Само две седмици по-късно към този момент е налице и първата такава присъда.

36-годишният Ю.Ю. е приет за отговорен от районните магистрати в Кнежа за това, че на 9 август в град Искър е управлявал лек автомобил " Волво " с централизация на алкохол в кръвта 1,9 на хиляда, открито по надлежния ред. На мъжа е наложено наказание 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване е отсрочено с тригодишен изпитателен период. Той няма право и да ръководи моторно транспортно средство за период от шест месеца.

Ю.Ю. е наказан и да заплати и сумата от 3871 лева, представляваща цената на транспортното средство, с което е направил закононарушението, само че не е негова благосъстоятелност, показват от прокуратурата. Одобреното от съда съглашение за решение на делото има последствията на влезнала в действие присъда, показаха от районния съд.

Преди дни Окръжният съд в Плевен наложи запор върху автомобила на мъж, карал след приложимост на опиати.

Снимката в заглавието е илюстративна
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР