Районният съд в Казанлък постанови присъда, с която наложи на

...
Районният съд в Казанлък постанови присъда, с която наложи на
Коментари Харесай

В Казанлък осъдиха жена, извършила множество телефонни измами

Районният съд в Казанлък постанови присъда, с която наложи на 54-годишната Р. Д., живееща в Габрово, наказване в размер на две години отнемане от независимост, чието осъществяване отсрочи за период от четири години, оповестиха от съда.

Подсъдимата, която е неосъждана, бе приета за отговорна в това, че в интервала от 07.02.2019 година до 02.02.2021 година в разнообразни обитаеми места, намиращи се на територията на България, в изискванията на продължавано закононарушение, на осемдесет и четири пъти, за да набави за себе си имотна полза, е възбудила и поддържала подвеждане у потърпевшите, като се представяла за длъжностно лице - банков чиновник в задгранична банка с клонове в България и че спомага при кандидатстване за заем на лица с неприятна кредитна история в Централен кредитен указател. С това тя им предизвикала имотна щета общо в размер на 6 720,00 лв..

 В Районен съд – Казанлък делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, заради което в началото избраното наказване бе понижено с една трета.

В интернет уебсайт била оповестена публикация, отнасяща се за услуга по отношение на разпределяне на заем. В обявата подсъдимата била посочена като лице за контакт, както и телефонните й номера за връзка. При диалозите Р. Д. обяснявала на потърпевшите изискванията за разпределяне на паричния заем, като едно от тях било да преведат на нейно име, по „ Изипей ", сумата от 80 лв., които да послужат за кандидатстване, за обработка, заверка и превод на документи. След като потърпевшите изпращали посочената сумата, подсъдимата приключвала връзката си с тях.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване в 15-дневен период пред Окръжен съд – Стара Загора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР