Районният съд в Дупница остави за постоянно в ареста бившия

...
Районният съд в Дупница остави за постоянно в ареста бившия
Коментари Харесай

Каплата остава в ареста, заплашвал с убийство мъж от групата Къде е Янек?

Районният съд в Дупница остави за непрекъснато в ареста някогашния гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата, който е упрекнат закана за ликвидиране против дупничанина Димитър Н., заяви " Инфомрежа ".
Още по тематиката
След пост в групата " Къде е Янек? " във Facebook, Димитър получава опасност от Каплата, че: „ Децата му ще останат сираци “.

„ Обвиняемият е сега с други две висящи производства и считам, че това е единствената съответна мярка. През 2013 година е съден за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди. Това произвеждане е било прекъснато и в този момент се пожелаха всички каузи, по които той е бил обвинен “, разяснява прокирурът по делото Анета Стоева.

Тя сподели, че връзката сред Капланов и Димитър е станала по телефона, а очевидец на случилото се става брачната половинка на заплашвания дупничанин.

Адвокатът на някогашния гард на Галеви Емил Велинов пък разяснява, че няма обосновано съмнение за осъществено закононарушение. По негови думи против Каплата тече масиран напън той да бъде арестуван.

„ Заплахата, която е отправена е: „ Децата ти ще останат сираци. Това изречение обаче се съдържа в персонален диалог, като основател на диалога не е моят клиент “, сподели още Велинов.

В пледоариите си пред съдията по делото Иван Димитров, юрист Велинов сподели, че не са значими догатките, а доказателствата. Защитникът уточни още, че Капланов е оказал цялостно подпомагане на полицията, като той е посочил всичките си жилища и е показал всичко належащо на проверяващите.

„ Явил се е на всяко повикване, посочил е всички здания. Бившата му брачна половинка е арестувана 5 пъти, тя също оказва цялостно подпомагане. Аз малко неща знам, вие като публицисти знаете повече “, бяха думите на отбраната.

Според Велинов, Капланов не е бил началник на защитата на Братя Галеви, той е назначен на трудов контракт към друга компания.

„ Срещу подзащитния ми има обновено още едно дело, което е прекъснато през 2013 година за лека телесна щета. Капланов не е заплашвал е пострадалият, говорили са си в най-общ порядък. Има разпечатки от обществена мрежа, там на никое място не съществува това изречение. Аз споделям единствено това, което виждам като обстоятелства “, безапелационен е юристът.

По време на правосъдното съвещание в Дупница, Васил Капланов беше очевидно спокоен и в положително здраве. Въпреки това обаче по време на делото дойде неговият ортодонт, който се опита да измъкне Каплата от ареста с претекста, че страда от парадонтоза и има атрофирала челюст.

В последна сметка решението на арбитър Иван Димитров е на Васил Капланов да бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Срещу дупничанина тече още едно дело, което е за държане на огромен брой муниции.

По него на Капланов беше натрапен домакински арест, само че прокуратурата апелира решението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР