Районният съд в Добрич постанови "задържане под стража" на Мирослав

...
Районният съд в Добрич постанови "задържане под стража" на Мирослав
Коментари Харесай

Оставиха в ареста наркодилъра, похитил момиче в Добрич

Районният съд в Добрич постанови "задържане под стража " на Мирослав Дяков, в чието жилище полицията откри 18-годишно момиче в безпомощно положение. За взетата мярка заяви окръжният прокурор Пламен Николов пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдебното съвещание протече при закрити врата. Срещу арестувания, който към този момент има шест осъждания, са повдигнати две обвинявания - за незаконно отнемане от независимост за повече от две денонощия по непосилен и рисков метод за здравето на момичето, както и за държане на опиати, уточни наблюдаващият прокурор Павел Любенов. По думите му ще бъде повдигнато и трето обвиняване - за породена телесна щета, откакто бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за потърпевшата.

Окръжният прокурор е посетил потърпевшата Виктория Георгиева в реанимацията на болничното заведение в Добрич. Момичето има голям брой пострадвания по главата, следи от гасене на цигари по лицето, засъхнала кръв по устата и носа от нанесени удари, сподели Пламен Николов. Окръжният прокурор добави, че по сведения на лекарите потърпевшата е постъпила в незабавното поделение с доста невисок хемоглобин след загуба на към два литра кръв и е била на ръба на оцеляването. Ехографските проучвания към този момент са посочили, че няма повредени вътрешни органи и счупвания. Момичето е оповестено след сигнал на майка му за локално търсене на 13 юли, а за общодържавно - на 18 юли.

Мирослав Дяков е арестуван в Добрич с опиати на 24 юли, когато са били направени претърсвания на два адреса и потърпевшата е открита, осведоми началникът на Първо РПУ Добромир Пеев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР