Районният съд в Бургас пусна подсъдимият Бенчо Бенчев, обвинен в

...
Районният съд в Бургас пусна подсъдимият Бенчо Бенчев, обвинен в
Коментари Харесай

Районният съд пусна Бенчо Бенчев за лечение в Турция, прокуратурата ще обжалва

Районният съд в Бургас пусна подсъдимият Бенчо Бенчев, упрекнат в укривателството на несебърския необут Димитър Желязков-Очите, да се лекува в Турция.
Това стана ясно през днешния ден след следващото съвещание по делото против предприемача, което е и за нелегално владеене на оръжие и муниции, оповестява Българска национална телевизия.
От показаната в днешното правосъдно съвещание експертиза, издадена от УМБАЛ - Бургас, излиза наяве, че лекари предлагат на подсъдимия да направи спомагателни проучвания в Неврологична клиника в Турция.
Съдът откри настояването за основателно и позволи на Бенчев да замине за южната ни съседка до 7 юли тази година.
Според решението преди всичко обвиняването, което е повдигнато на Бенчев, е за едно тежко по смисъла на закона закононарушение и за други две, които не попадат в тази категория. Наложена му е мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 50 000 лева Отделно от това му е наложена и мярка за процесуална насила " Забрана за овакантяване на рамките на Република България ". В сегашния случай не се касае за анулация на тази мярка изобщо, а за еднократно овакантяване рамките на страната, прецизират от съда.
Мотивът на магистратите е, че Бенчев има безупречно процесуално държание досега, както по време на досъдебното произвеждане, по този начин и по време на правосъдното.
Решението на Районен съд - Бургас предстои на обжалване пред въззивна инстанция в седемдневен период. От прокуратурата оповестиха, че ще стачкуват това решение, оповестиха от News.bg.
Аз съм сюрпризиран, че още веднъж има митинг на прокуратурата. Не мога да си показва, не дай си Боже, да се случи нещо с мен, тези хора не знам по какъв начин ще се погледнат в огледалото, като убийци ли?, разяснява Бенчо Бенчев.
Състоянието му се утежнява. Вие сами виждате, че той има усложнение в говора и напредването. В интерес на правораздаването е той да се лекува, тъй като противоположната догадка би означавала да се спре делото, до момента в който той се излекува, а пък той не може да се излекува тук, може да се излекува в Турция, съобщи юристът му Менко Менков.
Следващото съвещание по делото е планувано за 8 юли, когато ще бъдат разпитани още очевидци, като тогава се чака по SKYPE показания да даде и самият Димитър Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР