Районният съд в Бургас осъди вицепремиера Валери Симеонов за антиромска

...
Районният съд в Бургас осъди вицепремиера Валери Симеонов за антиромска
Коментари Харесай

Валери Симеонов осъден, че е казал истината


Районният съд в Бургас осъди вицепремиера Валери Симеонов за антиромска тирада като депутат от трибуната на Народното събрание, оповестява Българският хелзински комитет (БХК), представен от Дневник. Те завеждат дело поради изявление на Симеонов от декември 2014 година и не желаят обезщетение, а решението е на първа инстанция и може да бъде обжалвано.

От трибуната на Народното събрание Симеонов тогава съобщи:

"Безспорен е фактът, че огромна част от циганския етнос живее отвън всевъзможни закони, правила и всемирен правила на държание. За тях законите не важат, налозите и таксите са неразбираеми понятия, сметките за електричество, вода, общественото и здравното обезпечаване са сменени от убеждението, че те имат единствено права, само че не и отговорности и отговорности. За тях кражбата и грабежът са се трансформирали в метод на прехранване, нарушаването на закона – в норма на държание, раждането на деца – рентабилен бизнес за сметка на страната, грижата за поколението – във възпитаване на малолетните в милостиня, проституция, кражба и пласмент на опиати. Циганските барони постановат модел на битие, радикално противопоставен на законовите правила в българското общество. България е изправена пред пропастта на етническа рецесия. Два противоположни и взаимно изключващи се свята са един против различен в нашата измъчена татковина: светът на бедните, само че плащащи своите сметки пенсионери, увисващи на самоделни примки по таваните от заболявания и безпаричие, и светът на озверелите крадци и насилници, безпаметно пияни след приемане на месечните детски и обществени помощи. Остава въпросът какви са аргументите част от циганския етнос да се трансформира в рушител на държавността и законите. Защо хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на учебно заведение, даваха своя принос в основаването на публични богатства, в този момент са се трансформирали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да поставят труд, изискващи помощи по болест, без да са заболели, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за дами с инстинкти на улични кучки? Кое сътвори убеждението у нашите мургави сънародници, че всичко им е разрешено, че всичко им е позволено и че всички са им длъжни да ги хранят, обличат и лекуват гратис... В нея заявих, че Движение за права и свободи узурпира правото на единствен представител на циганския етнос, обещавайки му единствено привилегии без каквито и да било отговорности. Част, дублирам, част от хората от този етнос – част, които преди 25 години работеха, пращаха децата си на учебно заведение, даваха своя принос за основаването на публични богатства, в този момент се е трансформирала в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, подготвени на ликвидиране, с цел да ограбят няколко лв.. "

Според съда тези думи са тормоз по смисъла на Закона за отбрана от дискриминация.

Реално думите на Валери Симеонов са достоверни, също така те не са отправени тъкмо към ромите, а към знаковите лица от престъпния преход. Много от мненията в обществените мрежи гласят, че БХК би трябвало да бъде неразрешен, а членовете му съдени и че в думите на Симеонов няма нищо погрешно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР