Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и неговият заместник Атанас

...
Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и неговият заместник Атанас
Коментари Харесай

Прокурори влязоха в пловдивско училище

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и неговият заместител Атанас Илиев изнесоха открит урок през вчерашния ден пред възпитаници от 8 и 9 клас в Обединено учебно заведение " Пенчо Славейков “. Те приказваха за специалността на магистрата, заплахите в интернет пространството и следствията от използването на наркотични субстанции, домашното принуждение, половите похищения и ранните бракове.

Срещата се реализира по програмата на Районна прокуратура-Пловдив " Заедно в час по нравственос и право “, която тази година се организира взаимно с Дирекция " Социално подкрепяне “, Пловдив, и с организации от неправителствения бранш.

В открития урок, който се организира в часа на класния началник, участваха, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне “, и Невена Божилова, психолог в Сдружение " Консултантско бюро Напредък 7 “. 

На учениците беше обяснено какви са отговорностите и отговорностите на прокурорите, тяхната работа при правенето на обвинителни актове и при отбрана на потърпевшите от закононарушения, а също какви са следствията от използването на наркотичните субстанции и наказванията при държане и разпространяване. Магистратите приказваха и за това по какъв начин децата да разпознават заплахите в интернет. Осмокласниците и деветокласниците демонстрираха интерес към тематиките и задаваха въпроси по време тутакси. 

" Бъдете бдителни и мислете за бъдещето си. Ако нещо ви тормози, споделяйте със своите учители и родители, които постоянно ще ви оказват помощ “, обърнаха се към учениците Чавдар Грошев и Атанас Илиев. описа по какъв начин и по кое време едно дете може да получи протекция от обществена институция, а Невена Божилова за заплахите и вредите от използването на наркотични субстанции.   

Програмата " Заедно в час по нравственос и право “ на Районна прокуратура-Пловдив ще продължи и в други пловдивски учебни заведения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР