Районният прокурор на Добрич Петко Тухчиев, заедно с говорителя на

...
Районният прокурор на Добрич Петко Тухчиев, заедно с говорителя на
Коментари Харесай

264 осъдени за държане на наркотични вещества или управление на автомобил след употреба на наркотици в добричко

Районният прокурор на Добрич Петко Тухчиев, дружно с представителя на структурата - прокурор Даниел Илиев и шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в града – старши комисар Цветан Пировски, показаха резултати от работата си за 2022 година по линия на закононарушенията, свързани с наркотични субстанции.

През миналите месеци общо 264 души са наказани за държане на наркотични субстанции без позволение или за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на неразрешени вещества. 45 от тях са осъдени с „ отнемане от независимост “ и изтърпяват ефикасни присъди, които са приведени в осъществяване. За 219 души присъдите са били сменени с изпитателен период. Общо 164 са наложените от съда санкции, а 223 от общо осъдените са били и лишени от право да ръководят МПС за несъмнено време.

През годината няма влезнала в действие оправдателна присъда за сходно закононарушение, нито върнато на прокуратурата дело заради позволени основни процесуални нарушавания.

Темата е от значително значение и задачата на срещата с представителите на медиите в Добрич е да сложи акцент върху общите старания на прокуратурата и полицията в посока попречване на този жанр закононарушения и положителните резултати, до които взаимоотношението и положителната връзка водят. Участниците в брифинга бяха безапелационни, че масираното противопоставяне по това направление ще продължи, до момента в който не бъдат обърнати отрицателните трендове, затвърдили се в последно време.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР