Районните избирателни комисии са обработили над 90% от протоколите на

...
Районните избирателни комисии са обработили над 90% от протоколите на
Коментари Харесай

При 95% обработени протоколи: ГЕРБ печели вота с 6% пред БСП


Районните изборни комисии са обработили над 90% от протоколите на секционните изборни комисии. В ранните следобедни часове се чака тези протоколи да дойдат в ЦИК, където да стартира повторното преброяване. Това сподели пред БНР представителят на ЦИК Александър Андреев.

При обработени 95.20% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава 30.94% от гласовете. Българска социалистическа партия е с резултат от 24.24%, Движение за права и свободи - 16.36%, а Вътрешна македонска революционна организация - с 7.42%. За " Демократична България " са дали своят вот 6.24% от гласоподавателите на провелите се през вчерашния ден у нас европейски избори.

След тях се подреждат партия " Воля " – 3.60%, самостоятелният претендент Десислава Иванчева, издигната от предприемчив комитет - 1.58%, самостоятелният претендент Минчо Христов - 1.19%, " Патриоти за Валери Симеонов " - 1.15%, " Път на младите " (НДСВ и " Новото време " - 1.11%, " Атака " - 1.08% и " Възраждане " - също 1.05%.

58 301 души са отбелязали " Не поддържам никого ".

" Въз основа на обработените в началото протоколи отвън страната към този момент 100 %, общият брой на гласувалите гласоподаватели в чужбина е 25 709, от които най-вече са дали своят вот в Германия (5323), във Англия 3249 и в Гърция - 3021, като от тези гласове действителни са 24 085, недействителните са 627, което, в случай че гледаме почти на действителните гласове от общия брой, са към 3% недействителни гласове. Разбира се и тук разпределението почти е същото, както в страната, само че това, което прави усещане е, че " Демократична България ", обединяване " Да, България " и ДСБ, води с 28.76%, след което към този момент е партия ГЕРБ с 22.16, след което коалиция " Българска социалистическа партия за България " с 15.42 и надолу към този момент са другите, останалите партии, 7.6% Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване и общо взето това са главните политически сили, които са взели най-вече гласове “, сподели Александров.

Категорично кои партии и обединения изпращат свои представители в Европарламента ще знаем в законоустановения период, а точно 5 дни от датата на изборите, т.е., до края на месеца би трябвало да са ясни както окончателните резултати, по този начин и разпределението на мандатите и на имената на определените депутати в Европейския парламент.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР