Районната прокуратура във Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление

...
Районната прокуратура във Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление
Коментари Харесай

До 5 години затвор грозят член на избирателна комисия, преправял бюлетини

Районната прокуратура във Враца образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите.

Наблюдаващият прокурор е дал съответни инструкции на проверяващия орган за събиране на доказателства по отношение на направена инспекция на сигнал, постъпил от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в гр. Бяла Слатина.

Понастоящем е известно, че към 23,00 ч. на 29.10.2023 година длъжностно лице от състава на СИК в с. Малорад, област Враца, е преправило резултатите от гласуването на извършени локални избори за кмет и общински съветници.

Предстоят разпити на очевидци, включително членове на Общинска изборна комисия-Борован и претендент от съответна политическа партия. Ще бъдат изискани записи от налични камери за видеонаблюдение в периметъра към мястото на престъплението и назначена видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза.

Следва да се изяснят всички обстоятелства и условия, относими към предмета на доказване.

Законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР