Районната прокуратура във Варна протестира днес срещу определената от Варненския

...
Районната прокуратура във Варна протестира днес срещу определената от Варненския
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира срещу гаранцията от 500 лева за телефонна измамница

Районната прокуратура във Варна стачкува през днешния ден против избраната от Варненския областен съд мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 500 лв. и желае обвинената Лиляна А. от Варна, против която е повдигнато обвиняване за осъществени телефонни измами, да бъде с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
Деянието, в което е упрекната 71-годишната варненска пенсионерка, се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години. 71-годишната Лиляна А. е била арестувана на 12 септември 2017 година на ул. „ Тодор Влайков “ във Варна в миг на приемане на сумата от 9225 лв., хвърлени през терасата на пететажна кооперация от заплашвана по телефона стара жена. Пред проверяващите обвинената обяснила, че извършва нарежданията на чужд за нея мъж.
В хода на следствието било открито, че телефонната измамничка е съпричастна към още 8 телефонни измами, осъществени в интервала от юни доникъде на месец септември тази година. Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи, при които от разнообразни хора – най-вече възрастни и пенсионери, Лиляна А. взела посредством машинация по телефона сума в размер на близо 24 000 лв. и към 100 грама златни украшения.
Измамите били осъществявани по разнообразни способи. Някои от излъганите трябвало да платят компютри, поръчани от внуците си, други – за евтини климатици. Обвиняемата е работила на територията на Варна. При претършуване в дома на Лиляна А. полицията е намерила и иззела парична сума и златни украшения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР