Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по публикации в

...
Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по публикации в
Коментари Харесай

Разследват всички случаи на насилие над жени в Стара Загора от 2015 г.

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по изявления в медии с изказвания за упражнено принуждение над дами в града. Наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция, оповестиха от държавното обвиняване. В сряда заран в ефира на„ ”PR мениджърът Гергана Янков, създателят и модел Пам Велидис и кинорежисьорът и сценарист Зорница София оповестиха, че бръсненето на коси икачването в интернет на нецензурен материали с дами, без тяхноразрешение,е мода в Стара Загора. От това се оплакват десетки пострадали.

„ Съществуват затворени Telegram групи, в които постоянно се популяризират фотоси на дами с обръснати глави за наказване, както и голи фрагменти ", обясниПам Велидис.

От Прокуратурата обявиха, че е " указанода се снемат пояснения по събитията, касаещи посочените в изявленията похищения, да се конкретизира времево и с точна фактология къде и какво се е случвало и във връзка с кого ". Щебъде изискана информация от полицията в градаотносно това дали има такава подадена информация за интервала от 2015 година до сегашния миг.

Ще се изиска и информация от органите на полицията, от която да е видно осъществявани ли са инспекции на заведенията с работно време след 23:00 часаи дали са установени нарушавания. Ще се обяснява още дали са правени инспекции на лицата, работещи като охранители в заведениятаи има ли нарушавания на условията при тяхното назначение на работа, както и в тази връзка дали са били сигнализирани Инспекция по труда, Национална агенция за приходите или други държавни институции.

Разпоредено е инспекцията да се извърши в най-кратки периоди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР