Районната прокуратура в Стара Загора обвини 18-годишен ученик в подпомагане

...
Районната прокуратура в Стара Загора обвини 18-годишен ученик в подпомагане
Коментари Харесай

Ученик превозвал 57 афганистанци срещу 10 000 лева

Районната прокуратура в Стара Загора упрекна 18-годишен възпитаник в подкрепяне на 57 мъже от  Афганистан да преминат нелегално страната. 
С ученика С.С. се свързало лице, което му предложило да транспорти мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, против което щял да получи 10 000 лева Младежът се съгласил и на 23 февруари двамата се срещнали. На ученика бил възложен товарен автомобил, благосъстоятелност на друго лице.
Афганистанските жители се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България с последна точка границата със Сърбия против към 3000 евро или 3500 $ на човек.
Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието благодарение на сгъваеми стълби и придружавани от каналджии минали на територията на България. Вървели пешком към 3-4 дни, достигнали до с. Крумово градище, община Карнобат, където към тях се включили и други мигранти. Така те достигнали до 57 индивида.
След това С.С. ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Автомобилът бил спрян на автомагистрала " Тракия " от " Пътна полиция ". Ученикът е арестуван за 72 часа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР