Районната прокуратура в Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги

...
Районната прокуратура в Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения на Георги Георгиев по случая Дебора

Районната прокуратура в Стара Загора сплотява двете следствия по отношение на Георги Георгиев за жестокото посягане против 18-годишната Дебора Михайлова и ще му повдигне нови обвинявания.

Това оповестиха от прокуратурата в града. Това идва въз основа на осъществен разбор върху доказателствата от разпити на очевидци, включително на самата Дебора. Събрани са и още писмени доказателства. Предвид е взета и спомагателната съдебномедицинска документи, показана от юриста на потърпевшото момиче Делян Славов.

Заради направените изводи по назначените експертизи на 26-годишния Георгиев ще бъдат повдигнати нови обвинявания - за оказана насила посредством мощ, за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета по изключително непосилен за жертвата начин 

" Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения ", се прецизира в известието на старозагорската прокуратура.

В момента Георгиев е в ареста по досъдебното произвеждане, което се води против него за отправената закана за ликвидиране на Дебора.

По-рано пред Euronews Bulgaria юрист Делян Славов също показа, че от правна позиция въз основа новата експертиза и заключенията по нея би трябвало да се повдигне ново обвиняване точно по текста от наказателния кодекс, който се отнася до нанесена междинна телесна щета, осъществена в изискванията на особена свирепост.

За това се предвижда  отнемане от независимост от две до 10 години, сподели още юрист Славов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР