Районната прокуратура в София е образувала досъдебно производство по случая

...
Районната прокуратура в София е образувала досъдебно производство по случая
Коментари Харесай

28 души са били разпитани за седмица по случая с разменените бебета

Районната прокуратура в София е образувала досъдебно произвеждане по случая с разменените бебета в болница " Шейново " в София.

Прокуратурата работи от предходната сряда  по случая, за който медиите научиха през днешния ден. В този интервал  са разпитани 28 очевидец и, измежду които и родителите на двете бебенца. Взет е и биологичен материал, което опровергава информацията, че едната майка е отказала да даде ДНК. Разпитани са чиновници в болничното заведение.

Майката на детето, която подала сигнала, схванала за размяната, до момента в който прибирала гривничките, които се поставят на ръката на майката и на ръката на детето.  Децата имат точните номера на гривничките, само че майките са били с разменени гривнички.   Затова и майката направила ДНК теста и схванала за размяната.

Води се  следствие за умишлена замяна на деца при тяхното раждане  - остарял текст в Наказателния кодекс, който предвижда  до 2 години затвор . Тук прокуратурата би трябвало да откри, че е имало предумисъл. На въпрос към прокурора дали следствието ще продължи, в случай че се окаже, че става дума за неточност заради немарливост, той сподели „ да “.

Към този миг няма детайлности за това кой е виновен за размяната на тези гривни.

Децата, към този миг, са в фамилиите, с които са били изписани . Социалните служби са сигнализирани за тази замяна, само че няма риск за нито едно от децата и към този миг не се постанова те да бъдат изведени от домовете.

Прокуртурата даде обещание бързо да работи по случая, с цел да може да се обясни истината и децата да отидат при същинските си родители

Репортер на БНР е сега пред кабинета на шефа на болничното заведение лекар Румен Велев и чака изявление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР