Районната прокуратура в Силистра разпореди незабавна проверка след инцидент с

...
Районната прокуратура в Силистра разпореди незабавна проверка след инцидент с
Коментари Харесай

Прокуратурата раследва инцидент с лекар след скандал с бащата на 10-годишен пациент

 Районната прокуратура в Силистра разпореди незабавна инспекция след случай с доктор в МБАЛ, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Днес Районната прокуратура в Силистра е разпоредила незабавна инспекция по сигнал за случай с доктор от МБАЛ. Целта на инспекцията е да се установи  има ли данни за безчинство в болничното заведение от страна на пациент, както и за засегнатост на доктор при и във връзка осъществяване на службата или функционалността му.

Повод за инспекцията е случай в среднощ на 16 юни тази година сред татко на 10-годишен пациент и дежурен доктор от незабавния център на МБАЛ – Силистра. Детето било доведено в незабавния център от своя татко поради недоволства за болежка в очите. Наложило се да изчакат 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния доктор, защото по това време трябвало да се извърши наложителната стерилизация в болничното заведение поради COVID-19.

На другия ден в болничното заведение дошъл и дядото на детето. Той почнал да наскърбява лекаря.

По случая е бил сезиран Българският лекарски съюз. Жалба за обидното отношение към лекаря от болничното заведение е подало и управлението на болничното заведение. Материалите са приобщени към незабавната инспекция на Районната прокуратура в Силистра.

След завършването й прокуратурата ще реши обстоятелствата и събитията по случая в болничното заведение и дали са осъществени съставите на закононарушенията по член 325 /за хулиганство/ и по член 148 от Наказателен кодекс – за засегнатост на длъжностно лице.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР