Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 24-годишния Мирослав

...
Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 24-годишния Мирослав
Коментари Харесай

В село Голеш били на мода фалшивите шофьорски книжки, издадени уж в Полша

 Районната прокуратура в Силистра управлява досъдебно произвеждане против 24-годишния Мирослав Н. По време на профилираната полицейска интервенция в силистренската община Кайнарджа младият мъж, който е от село Голеш, бил спрян за инспекция на едно от построените КПП-та. Представил удостоверение за ръководство на МПС, издадено в Кралство Испания, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Проверка на документа посочила, че свидетелството е неистинско, и против Мирослав било формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 316, по отношение на член 308, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В село Голеш на мода са подправени свидетелства за ръководство на МПС, издадени сякаш в Полша. Срещу притежателите на такива шофьорски книжки се водят девет бързи производства.

По време на профилираната интервенция в община Кайнарджа са били тествани 152 автомобила и 268 лица, като са били формирани 17 акта за определяне на административни нарушавания. Установени са търговци, които са продавали и съхранявали цигари без бандерол в комерсиалните си обекти. Иззети са били над 6000 къса цигари без бандерол, като подпомагане на органите на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра са оказали и чиновници на организация " Митници “.

При инспекции в частни домове по време на профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност са открити количества нелегално добити дърва за огрев.

В спрян за инспекция автомобил на едно от КПП-та са открити лица, които транспортират дървен материал без нужните документи. Дървата са конфискувани.

Днес Окръжната прокуратура в Силистра регистрира резултатите от взаимната профилирана интервенция с ОД на Министерство на вътрешните работи и жандармерията. Съвместните дейности за противопоставяне на битовата престъпност и закононарушенията по превоза ще не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР