Районната прокуратура в Шумен обедини три досъдебни производства за нарушаване

...
Районната прокуратура в Шумен обедини три досъдебни производства за нарушаване
Коментари Харесай

Ерсин от Смядово се сдоби с три досъдебни производства за нарушаване на карантината

 Районната прокуратура в Шумен сплоти три досъдебни производства за нарушение на карантинните ограничения, формирани против едно и също лице, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Жител на град Смядово се снабди с три досъдебни производства за нарушение на предписанията за слагането му под карантина след завръщането му от Кралство Швеция. Трите каузи ще бъдат обединени в едно от Териториалното поделение във Велики Преслав към Районната прокуратура в Шумен, като съставът на закононарушението е по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

Ерсин И. се завърнал в България от Кралство Швеция в края на март тази година. Поставен бил под карантина до 26 април по наставление на РЗИ. Първото му нарушаване на карантинните ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза било засечено на 13 април. Четири дни по-късно – на 17 април, мъжът още веднъж не бил открит на адреса в Смядово, посочен от него.

Третото му нарушаване било открито на 20 април към 17,40 часа. Ерсин дошъл на адреса, където трябвало да търпи карантинните ограничения, на велосипед. Пред полицейските органи обяснил, че ходил в дома на стара жена, която не могъл да назове по име и да уточни адреса й.

След сливане на трите досъдебни производства за осъществено действие по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс то ще бъде взето за специфичен контрол от Апелативната  прокуратура във Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР