Районната прокуратура в Разград образува дело за проявена жестокост към

...
Районната прокуратура в Разград образува дело за проявена жестокост към
Коментари Харесай

Окуцелият лъв Любо докара прокуратурата в зоокъта в Разград

Районната прокуратура в Разград образува дело за проявена свирепост към лъва Любо от зоокъта в града, заяви пресцентърът на Варненската апелативна прокуратура. Разследването е за проявена свирепост към гръбначно животно, която е довела до трайно увреждане.

Поводът за делото е сигнал от неправителствена организация за отбрана на животните в Лудогорието. Сдружението е уведомило прокуратурата за положението на лъва Любо, който е очевидно болен и има повредена лапа. В същото време съгласно тях договорът за здравно обслужване на животните в зоокъта е изминал и не е удължен.

Прокуратурата ще изиска медицинските документи и ще назначи ветеринарномедицинска експертиза, която да откри уврежданията на лъва, да оцени степента им и последствията от тях.

" Ще бъдат изискани и документи от община Разград за определяне статута на зоокъта, собствеността на животните, положението им и виновните чиновници за развъждането им ", се споделя в известието на държавното обвиняване. Разследването би трябвало да се извърши в двумесечен период.

Първи за случая сигнализира организацията за отбрана на животните " Четири лапи ". Разградският зоокът, който е благосъстоятелност на локалната община, няма лиценз от 2014 година, което е нарушаване на европейската инструкция за зоопарковете. Преди година след митинги на жители от зоокъта бяха избавени първо лъвчетата Терез и Масуд, а след това и лъвът Асен. Лъвът Любо обаче бе оставен и в този момент очевидно има сериозен проблем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР