Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем младеж на 19

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем младеж на 19
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на 19-годишен младеж за трафик на мигранти в Карлово

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен юноша на 19 година за трафик на мигранти , оповестиха от обвиняването.

На 1 април в Карлово, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил чужденци - 62 жители на Афганистан, всички мъже, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство - товарен автомобил и във връзка с повече от едно лице. 

Полицейски чиновници спрели за инспекция товарен автомобил, ръководен от обвинения. В каросерията на колата чиновниците на Министерство на вътрешните работи разкрили 62 мъже, жители на Афганистан.

Установено е, че чужденците влезнали в България от Турция през „ зелена “ граница и стигнали до региона на Карнобат, откъдето били качени в товарния автомобил. Водачът е трябвало да ги откара до София, за което му било дадено да получи възнаграждение.

Младежът е бил арестуван за период до 72 часа. На 4 април прокуратурата е внесла искане в съда за установяване на мярка за неотклонение - непрекъснат арест по отношение на него.

Районен съд-Карлово е определил „ гаранция “ от 2000 лв..  Районната прокуратура в Пловдив внесе митинг по отношение на определението на съда за наложената мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава. Чужденците са настанени в миграционен център.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР