Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд петима обвиняеми за

...
Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд петима обвиняеми за
Коментари Харесай

Незаконни гонки в Пловдивско: Петима души са с повдигнати обвинения

" Районната прокуратура в Пловдив съобщи на съд петима обвинени за осъществени хулигански дейности при нерегламентирано присъединяване в автомобилни надпревари на пътя за Асеновград ".

Това заяви Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив, на взаимен брифинг на прокуратурата и полицията, оповестиха от обвиняването.

На 20 март, сред 21:030 и 22:00 часа, участниците в така наречен „ гонки “ се намирали на основния път в посока към Асеновград. Те били застанали паралелно на платното за движени с колите си.

Първите двама взели участие в нерегламентирането съревнование с товарен автомобил, марка „ Рам “, и лек автомобил, марка „ Мерцедес “, а вторите - с леки коли - „ Хонда Сивик “ и „ Фолксваген ". 

Петият обвинен бил рефер, който подавал сигналите за пускане на надпреварата. „ С държанието си на пътя те са основали заплаха освен за себе си, само че и за намиращите се наоколо хора.
 Прокуратура
Те са останали възмутени и обезпокоени от нарушаването на публичния ред, което е неприемливо и е създавало предпоставки за пораждане на произшествие “, добави още прокурор Грошев.

Той напомни, че наказателната отговорност - за безчинство на пътя, е отнемане от независимост до 5 години и отнемане от права.  Районният прокурор Чавдар Грошев предизвести да се съблюдават разпоредбите за движени по пътищата по време на идните абитуриентски балове.

„ Оставете еуфорията! Една недомислена постъпка може да докара до неподходящи, а в някои случаи и до съдбовни последствия “, сподели прокурор Грошев. Той подсети, че водачите, които карат след приложимост на алкохол над 1,2 промила или опиати подлежат на наказателна отговорност, като в множеството случаи прокуратурата внася делата против тях в съда в границите на бързото произвеждане т.е. за седем дни.

В брифинга участваха старши комисар Димитър Балев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи, комисар Костадин Костов, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ и основен контрольор Йордан Милушев, шеф на бранш „ Пътна полиция “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР