Районната прокуратура в Пазарджик е поискала освобождаване от наказателна отговорност

...
Районната прокуратура в Пазарджик е поискала освобождаване от наказателна отговорност
Коментари Харесай

Прокурори искат прегазилия кучето Роска да бъде освободен от...

Районната прокуратура в Пазарджик е поискала освобождение от наказателна отговорност на Николай Деливанов, който на Бъдни вечер предходната година прегази с джипа си кучето Роска в село Мало Конаре. Съдебният развой против него продължава през днешния ден, следващото съвещание е планувано за 10:30 часа. Деливанов е упрекнат, че на 24.12.2021 година в с. Мало Конаре по изключително непосилен метод е показал свирепост към гръбначно животно – прегазил е куче на име Роска и му е предизвикал голям брой контузии.

Съдебният развой по проблема стартира през юни, като първото съвещание бе отсрочено заради отсъствие на очевидци. Тогава се разбра, че по искане на прокуратурата са извършени разпити на очевидци и на лидера, направени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, осъществени са огледи на местопрестъпление и материални доказателства, приобщени са медицински документи.

Случаят взриви социална реакция, откакто зоолюбители разпространиха в обществените мрежи видео, на което се вижда прегазването на Роска. Вълната от неодобрение бе провокирана поради подозрения в предумисъл - клипът демонстрира по какъв начин джипът се отклонява от маршрута си и минава през тялото на спящото до пътя четириного. Мъжът обаче изясни, че се е опитвал да заобиколи трактор, който не попада в обсега на камерата. Бездомното животно бе избавено, откакто с дарителска акция бяха събрани средства за лекуването му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР