Районната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт

...
Районната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

В Монтана съдят родители, не полагали грижи за децата си

Районната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт против мъж и жена от село Крива бара в община Брусарци, които са родители на шест деца, само че не полагали грижи за тях, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

При инспекция на обществени чиновници от Лом в дома на фамилията в с. Крива бара на 7 септември 2021 година били открити сами пет малолетни деца, а шестото съумяло да избяга. В дома липсвала обикновена хигиена, а децата имали занемарен тип. Едно от децата имало пострадвания по лицето и ръката.

При идването си майката и бащата отправили закани към обществените служащи, била извикана полиция и по-късно децата били изведени от жилището. По време на следствието била направена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето има разнообразни пострадвания по лицето, подувания в региона на китката и предмишницата. Рентгеновото проучване е открило данни за остарели увреждания, включително и строшаване на костите на детето.

Въз основа на това родителите са привлечени към наказателна отговорност и ще би трябвало да дават отговор пред съда за това, че са оставили малолетните си деца без контрол и задоволително грижа, с което основали заплаха за тяхното физическо, духовно и морално развиване. От прокуратурата настояват, че на М.А. е породена междинна телесна щета, довела до трайно усложнение в придвижването на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР