Районната прокуратура в Козлодуй се самосезира след случая със снимката

...
Районната прокуратура в Козлодуй се самосезира след случая със снимката
Коментари Харесай

Прокуратурата погна мъжът от Козлодуй, публикувал снимката на дете с цигара

Районната прокуратура в Козлодуй се самосезира след случая със фотографията на малко дете с свита цигара в устата, наподобяваща на марихуана, оповестена от 22-годишния Богомил Цецков - Боко от Козлодуй.
Както BulNews.bg писа фотографията на момиченцето на забележима възраст към три годинки, държащо в устата си саморъчно свита цигара, наподобяваща марихуана, се появи в на стената на Боко предходната седмица.
След последвалите изявления в медиите последваха инспекции от страна на прокуратурата, съгласно които наличието на цигарата е елементарен тютюн, а детето не живее в рискови условия, твърдят от отдел „ Закрила на детето “. „ Богомил е бил в стаята с племенницата си, която е на две години и половина, майката на детето е била в прилежащата стая. Бащата е в пандиза. Богомил не е решил, че прави нещо неприятно, като е дал на детето незапалена цигара с тютюн. Снимал го е и го е качил за развлечение – изясни след предварителната инспекция началникът на отдел „ Закрила на детето “ Нина Коева. Показаха ми тютюн, с който пълнят цигари – бабата пуши такива ръчно свити цигари, като държеше да посочи, че тютюнът е от събирани недопушени угарки от локално заведение, където тя работи като чистачка. Богомил не пуши цигари и ме увериха, че той не би си разрешил да внесе у дома марихуана, още повече пък да я даде на детето. “
Според прокурорското разпореждане инспекцията на отдел „ Закрила на детето “ има за цел да откри дали децата са добре обгрижвани и дали не живеят в рискова среда. „ Отидохме в дома на фамилията без предизвестие. След съответната инспекция мога да кажа, че нямаше нищо притеснително. Домът, в който се гледат четирите деца, е топъл, чист и подреден; беше сготвено; децата бяха добре облечени, в наличието на възрастни; огромните девойки посещават учебно заведение – добре гледани “, изясни още Коева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР