Районната прокуратура в Казанлък разследва обстоятелствата по досъдебно производство, образувано

...
Районната прокуратура в Казанлък разследва обстоятелствата по досъдебно производство, образувано
Коментари Харесай

Разследват счупения от ученици фонтан в Казанлък

Районната прокуратура в Казанлък проверява събитията по досъдебно произвеждане, формирано за заличаване на шадраван , благосъстоятелност на община Казанлък.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че полицията в Казанлък е задържала възпитаник за вандализъм. Видеозапис от охранителна камера освидетелства по какъв начин ученикът се качва върху 3-метров фонтан в центъра на града. Младежът се пробва да извади най-горната част на шадравана, само че не съумява. Съоръжението поддава и ученикът пада на земята с цялата структура.

 Задържаха възпитаник за вандализъм в Казанлък
Задържаха възпитаник за вандализъм в Казанлък

Счупил фонтан за 3 000 лева

От дописката по досъдебното произвеждане по случая стана ясно още, че действието е станало към 4 часа сутринта на 27 януари, събота. Тогава група от 6 лица на възраст от сред 17 и 18 години се прибирали от дискотека и минали през парк в центъра на града.

18-годишният А. А., който е арестуван от органите, решил да се качи на върха на фонтана, на към 2 метра височина. Там бил подложен бетонен орнамент, който А. А. се опитал посредством дърпане да извади. След като го издърпал, дружно с орнамента, А. А. изгубил равновесие и паднал на земята върху основата на фонтана. Цялата структура е била разрушена, като обособени елементи са паднали на земята и са се счупили. Фонтана е на стойност към 2 000 лева

Извършен е първичен оглед на местопрестъпление, разпитани са в качеството на очевидци всички участници в случая. По случая са назначени няколко експертизи - техническа експертиза , която ще даде информация от видеозаснемането в региона, и оценителна експертиза , която ще откри каква част от фонтана е унищожена и развалена и на каква стойност е породената вреда.

След правене на експертизите следва привличане на обвинено 18-годишно лице. Срокът за следствие е 2 месеца.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР