Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение спрямо Живко К., който

...
Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение спрямо Живко К., който
Коментари Харесай

До 10 г. затвор грози бияча, ритнал пенсионерка на автобусна спирка в Бургас

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвиняване по отношение на Живко К., който преби стара жена на автобусна спирка в Бургас.

25-годишният Живко е обвиняем за това, че на 9 май тази година в бургаския квартал " Изгрев " нанася удар с крайник в региона на таза на стара жена. Действието се развива на автобусна спирка и е снимано от охранителна камера.
Припомняме, видеото с действието на Живко се популяризира извънредно бързо в интернет пространството.

Вследствие на удара старата жена получава междинна телесна щета, изразяваща се в закрито строшаване на дясно бедро, което е довело до трайно затрудняване на придвижването на десен низък крак. Престъплението е осъществено по хулигански подбуди.

 Млад мъж преби грубо баба на автобусна спирка в Бургас
Млад мъж преби грубо баба на автобусна спирка в Бургас

Предполага се, че страда от шизофрения

Срещу Живко е повдигнато обвиняване по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателния кодекс. Спрямо обвиняването прокуратурата може да изиска наказване затвор за период от 3 до 10 години.

Припомняме, към 15.00 ч. на 9 май 2017 година потърпевшата В. К. чакала рейс на спирката пред блок № 61 в ж.к. " Изгрев ", Бургас. По същото време на същото място се намирал и подсъдимият Живко К. Той чакал рейс, седейки на скамейка на спирката и държейки пластмасова чаша с кафе. Пострадалата също седнала на пейката. Изведнъж обаче подсъдимият изхвърлил чашата с кафе на тротоара, заради което потърпевшата го погледнала. Живко К. се ядосал и неоснователно ѝ отправил репликите " Махай се! ", " Ставай! ", " Изчезвай! ". Пострадалата се изплашила и застанала да чака рейса права. Няколко минути по-късно, подсъдимият станал от пейката и без да споделя нищо на потърпевшата я блъснал с крайник в региона на таза. Вследствие на удара, потърпевшата паднала на земята и почнала да вика от болежка. Тези дейности на подсъдимия били възприети от чакащите на спирката лица, които се възмутили и скандализирали от неговото държание. Веднага по-късно Живко К. взел камък и замахвайки с него почнал да наскърбява потърпевшата и да ѝ се заканва, че ще ѝ счупи зъбите. Около потърпевшата се събрали няколко индивида, които се развикали и подали сигнал на тел. 112. Подсъдимият се качил на идващия дошъл рейс.

Припомняме и че имаше подозрения, че Живко не е осъзнавал какво прави сега на действието, тъй като е болен от шизофрения. Според заключението на правосъдната експертиза обаче въпреки и да страда от " параноидна шизофрения ", сега на осъществяване на побой, Живко е бил в " лечебна ремисия " . Той е бил в положение да схваща какво прави и да управлява постъпките си.

Районният съд вБургас е насрочил съвещанието по делото против Живко на 4 декември от 14:30 часа.

 Постоянен арест за бияча на пенсионерката в Бургас
Постоянен арест за бияча на пенсионерката в Бургас

Съзнавал е какво прави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР