Районната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Ученици-рецидивисти откраднаха пари от църква

Районната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт против двама малолетни по дело за кражба от черква.

Младежите са другари, ученици в Сандански.

Те са криминално проявени и заведени на доклад в Детска педагогическа стая, споделиха още от държавното обвиняване. Срещу тях има формирани и неприключени наказателни производства.

През октомври предходната година учениците откраднали пари от църквата " Св. Пророк Илия " в с. Беласица, община Петрич. 

Влизайки в храма, единият от учениците помолил свещеника да му изпее молитва, до момента в който обредът се правил, другият съизвършител в закононарушението огледал църквата и намерил в чекмеджето за свещите 500 лв.. 

Младежите разделили парите между тях. Две седмици по-късно още веднъж отишли до с. Беласица за кражба, само че през нощта. Поради установената по-рано липса на пари свещеникът при църквата инсталирал охранителни камери на фасадата.

Двамата обвинени ги видели и закрили лицата си с тениски, с цел да не бъдат разпознати. Не съумели да влязат в постройката на църквата, само че намерили извън купичка с монети, която взели и си тръгнали. На идващия ден била открита следващата кражба на пари в размер на 50 лв., събрана от продажба на свещи. Заедно с тъжба до органите на Министерство на вътрешните работи бил възложен и запис от камерите за видеонаблюдение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР