Районната прокуратура в Благоевград е започнала разследване по случая с

...
Районната прокуратура в Благоевград е започнала разследване по случая с
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира по случай с бебе, изписано от болница със счупен крак

Районната прокуратура в Благоевград е почнала следствие по случая с бебето, което беше изписано със строшен крайник от държавната болница в града, откакто е било признато за лекуване на жълтеница.

 

Прокурор Борислав Ковачки съобщи за Българска национална телевизия, че е формираното дело по чл.134 от Наказателен кодекс за причиняване на телесна щета заради немарливо осъществяване на отговорностите.

 

Разпитват се чиновници на неонатологичното поделение, както и близки на потърпевшото бебе.

 

До момента е ясно, че детето е било признато на 4-и април, изработен му е обзор, при който не е имало следи от пострадвания. При още един обзор на идващия ден е открито, че детето има фрактура, която постанова превозването му в " Пирогов ".

 

Преглеждат се и камерите от отделението.

 

От болничното заведение в Благоевград организират вътреболнично следствие.

Официална информация от там се чака на следващия ден следобяд, защото към момента не са прегледани камерите, от които би трябвало да стане ясно какво се е случило.

 

Близки на новородено настояват, че детето им е потърпевшо по време на престой в болнично заведение. Според тях бебето било признато с жълтеница, а когато отишли да си го приберат, разбрали, че е със строшен крайник. 

Маруся Георгиева, която е баба на детето, твърди пред NOVA, че откогато било признато, те нямали информация за положението му. Когато се обаждали в болничното заведение, лекарите им затваряли телефона, сподели още тя. Майката не била позволена да остане с детето си.

Другата баба на кърмачето звъннала в сряда, с цел да разбере по какъв начин е внучето ѝ, от болничното заведение споделили, че детето се намира в „ Пирогов ”, а те трябвало да го вземат от там. Докато околните се провеждат да тръгнат, се оказало, че дребният Боби е върнат в Благоевград с кола за спешна помощ. Роднините настояват, че единодушие за превозването на детето до София не им е желано.

Според майката Вера Георгиева случаят е станал вследствие на лекарска неточност. „ Или са го изпуснали, или са го дръпнали. Детето няма по какъв начин единствено да си счупи крайници ”, безапелационна е тя.

Момченцето е на 22 дни. Вече е вкъщи, обездвижено и с шина. Близките му споделят, че доста плаче и е уплашено. Според епикризи крачето му е счупено на две места. „ Те може би са го били, както малтретират други деца ”, споделя бабата на детето. И добавя, че желае заслужено дисциплинарно наказване за виновниците.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР