Районната прокуратура е образувала проверка по жалба на гражданин, който

...
Районната прокуратура е образувала проверка по жалба на гражданин, който
Коментари Харесай

Кардиологът от Пловдив, слагал стентове на здрави хора, го закъса здраво

Районната прокуратура е образувала инспекция по тъжба на жител, който твърди, че в УМБАЛ "Пловдив " е изработен опит да му слагат стент на сърцето, без да има потребност от него. Това заяви за "Фокус " прокурор Атанас Илиев.

По думите на прокурора в жалбата потърпевшото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи експерти в страната, които му споделили, че няма нужда от слагане на стент.

Нов скандал с слагане на стентове на здрави хора, забъркан е прочут кардиолог! ВИДЕО

"В момента се води предварителна инспекция на формираното произвеждане в Икономическа полиция. Надяваме се тя да завърши в най-кратки периоди - за 10 дни и ще уведомим за резултатите ", сподели прокурор Илиев.

Той разясни още, че жалбата е била подадена в средата на месец октомври в Окръжна прокуратура, само че оттова е била препратена по подготвеност към Районна. След като завърши предварителната инспекция, прокуратурата ще излезе със мнение по случая.

Прокуратурата и полицията ще ревизират дейностите на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Пловдив " доцент доктор Иван Мануков, по отношение на следствието на една от водещите малките екрани по роман на самия пациент, съгласно който е бил изработен опит да му се сложи стент, при положени, че няма потребност от него.

Поставянето на стент в сърцето на здрав човек съществено поврежда неговото здраве. Освен това по този метод се източва и Здравната каса, която праща по 5000 лв. на пациент за тази процедура, разясниха водещи експерти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР