Районната лекарска колегия в Пловдив ще връчи наградите „Лекар на

...
Районната лекарска колегия в Пловдив ще връчи наградите „Лекар на
Коментари Харесай

Връчват наградата „Лекар на годината”

Районната лекарска гилдия в Пловдив ще връчи премиите „ Лекар на годината 2017” довечера на специфична гала.

Призът за управител на лечебно заведение за 2017 ще получи шефът на УМБАЛ „ Каспела” доцент Илиан Дойков, а за деен принос в специалността „ Съдебна медицина” - доцент Светлозар Спасов от катедрата по „ Съдебна медицина” в МУ.

Отличени от колегията на районно равнище са още доктор Недялка Стефанова – завеждащ детското поделение в МБАЛ Асеновград, доктор Добрин Кръстев – шеф на АГ отделението в МБАЛ Първомай, доктор Иво Кехайов от клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Свети Георги”, доктор Красимира Станева от хирургично поделение на МБАЛ „ Еврохоспитал”, доктор Цветан Петров от МБАЛ Карлово, общопрактикуващите лекари доктор Александър Калайджиев – от Пловдив и доктор Иван Горев – от Куклен.

Д-р Неделя Щонова ще вземе премия за предаването „ Духът на здравето”, предавано по btv.

За влиятелното отличие на национално равнище са номинирани трима лекари. Д-р Свитлана Бачурска, шеф на отделението по клинична патология в КОЦ – Пловдив и помощник в катедра „ Обща и клинична патология” в МУ e препоръчана за премията в категорията „ Ти си нашето бъдеще”. Отличен доктор за 2017 от БЛС e и завеждащият отделението по съдова хирургия в МБАЛ „ Света Каридад” доктор Георги Сакакушев, а за деен принос в специалността хирургия е номиниран шефът на Клиниката по хирургия в УМБАЛ „ Каспела” професор Росен Димов.

Националните награди ще бъдат раздадени в София в Деня на българския доктор, който се празнува обичайно на 19 октомври, празник на Свети Иван Рилски Чудотворец.
тагове Лекар на годината премия Районна лекарска гилдия доцент Илиан Дойков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР