Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически материали, които

...
Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически материали, които
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ямбол се самосезира за случая с натровени 22 деца от село Хаджидимитрово

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически материали, които визират случай с натровени 22 деца от село Хаджидимитрово, които били настанени в инфекциозно поделение на МБАЛ – Ямбол със признаци на хранително натравяне.

По случая е разпоредена инспекция, която е предоставена за осъществяване от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Ямбол, РЗИ – Ямбол и ОБДХ – Ямбол. Проверката, която е сложна, се прави с оглед вероятно осъществено закононарушение против националното здраве по смисъла на чл.350 от Наказателен кодекс.

13 деца в болница със признаци на хранително натравяне

Проверката е почнала неотложно и би трябвало да бъде осъществена в период до 10 дни. След осъществяване на предписаното по нея органите на горепосочените три институции би трябвало да изготвят систематизиран отчет за откритите в хода на съвместената инспекция обстоятелства и условия. Докладът, както и всички материали по инспекцията, би трябвало да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, който да реши нуждата от следващи процесуални дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР