Районна прокуратура-Враца внесе в съда обвинителен акт срещу В. П.

...
Районна прокуратура-Враца внесе в съда обвинителен акт срещу В. П.
Коментари Харесай

Дадоха на съд брутален изнасилвач, заплашвал с убийство и блудствал с баба във Врачанско

Районна прокуратура-Враца внесе в съда обвинителен акт против В. П. (на 43 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 152, алинея 1, т. 2 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият е неведнъж осъждан, има трайно построени незаконни привички.
На 09.06.2021 година 67-годишна жена посетила парцела си във врачанско село. В търсене на помощ за окосяване на трева в двора постигнала спогодба с В. П., който се съгласил да извърши уговорката против 35 лв..
Той пристигнал при нея с моторна коса и окосил дребна част от тревата. Не след дълго тръгнал, обещавайки да довърши работата на идващия ден, при което авансово му била изплатена уговорената сума.
Около 22.20 ч. вечерта обвиненият В. П. се обадил на дамата по телефон под претекст, че носи жило за моторната коса, което би трябвало да остави в дома й. Тя се възпротивила, само че била застрашена, че ще бъде строшен прозорец на вратата й. Уплашена от държанието му, потърпевшата отворила на В. П. Той незабавно нахълтал в къщата й, блъскайки я в стената. Пострадалата почнала да вика за помощ, само че обвиненият й отправил закани с ликвидиране. Възползвайки се от положението й на боязън, обвиненият направил принудителен сексуален акт с старата жена.
В ранните часове на 10.06.2021 година потърпевшата съумяла да избяга на открито и да подаде сигнал на телефон 112.
Още същия ден В. П. е бил притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение. От Районна прокуратура-Враца са били подхванати незабавни дейности за взимане на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “. Внесеното от прокуратурата искане е било утвърдено от съда. Понастоящем причинителят е в пандиза във Враца. Предстои делото да продължи в съда.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР