Районна прокуратура - Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление

...
Районна прокуратура - Враца образува досъдебно производство за извършено престъпление
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване по случая Чичо Цено

Районна прокуратура - Враца образува досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите по член 169 от Наказателен кодекс. Става въпрос за, който стана прочут за негативно време като " Чичо Цено, кой номер? ".

Наблюдаващият прокурор е дал съответни инструкции на проверяващия орган за събиране на доказателства по отношение на направена инспекция на сигнал, постъпил от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в град Бяла Слатина.

Понастоящем на прокуратурата е известно, че към 23.00 ч. на 29 октомври длъжностно лице от състава на СИК във врачанското село Малорад е преправило резултатите от гласуването на извършени локални избори за кмет и общински съветници.

Предстоят разпити на очевидци, включително членове на Общинска изборна комисия - Борован и претендент от съответна политическа партия. Ще бъдат изискани записи от налични камери за видеонаблюдение в периметъра към мястото на престъплението и назначена видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза.

Предстои да се изяснят всички обстоятелства и условия, относими към предмета на доказване.

Законът планува наказване " отнемане от независимост " от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.
 Чичо Цено, кой номер? Ескиз от Борован 2023, само че не от Алеко
Чичо Цено, кой номер? Ескиз от Борован 2023, само че не от Алеко

Дописване на бюлетини с отбелязване на преференции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР