Районна прокуратура – Враца изготви и внесе в съда предложение

...
Районна прокуратура – Враца изготви и внесе в съда предложение
Коментари Харесай

Съдят хитра пенсионерка от Враца, гласувала два пъти на изборите

Районна прокуратура – Враца изготви и внесе в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване по член 78а от Наказателен кодекс на К.К. по обвиняване за осъществено от нея закононарушение по член 168, ал.2 от Наказателен кодекс.
Обвиняемата К.К. е пенсионер. На извършените на 04.04.2021 година избори за народни представители на Република България тя била член на комисия в една от изборните секции в Враца.
В деня на изборите дамата извършва отговорностите си като член на комисията. Възползвала се от законното си право да гласоподава на друго място, като подписала съответната декларация и била дописана в спомагателната страница на главния изборен лист за съответната секция. Именно там К.К. упражнила своето изборно право.
На същия ден обвинената посетила друга изборна секция, където била записана като гласоподавател, и гласувала за повторно.
По досъдебното произвеждане са събрани писмени и гласни доказателства - разпити на очевидци, графически експертизи, документи, признания на обвинената.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР