Районна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Районна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъж от Враца, пребил жестоко майка си и заплашил да я убие

Районна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Ю.М. (на 49 години) за осъществено от него закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият М. до м. декември 2011 година живеел в жилището на майка си – У.П., във Враца. Тогава бил заставен да го напусне, по силата на издадена заповед за отбрана от домашно принуждение. Въпреки това той неведнъж я нарушавал - влизал в дома й, нанесъл й побой и отправил закани за живота й. Поради тази причина му било наложено административно наказване санкция в размер на 1500 лв.. Дори и по-късно, на 19.01.2016 година, Ю.М. направил следващото посягане, накърняващо правата на неговата майка, като още веднъж й се заканил с ликвидиране. За това действие той бил наказан на „ пробация “.
Отношенията сред двамата били доста напрегнати, придружени от вербална и физическа експанзия от страна на Ю.М., поставящи под опасност здравето и сигурността на майка му.
Около 12.30 ч. на 23.08.2020 година, откакто предната вечер използвал доста количество алкохол, обвиненият Ю.М. посетил дома на У.П. Пресрещнал я на входната врата, след което ненадейно почнал да й нанася удари с ръце, ориентирани в региона на главата и тялото. Заканил й се с думите: „ Ще те унищожа “. Изненадана от непредвидената поява на сина си и уплашена от арогантното му държание, потърпевшата не съумяла да се защищити. Жената паднала и почнала да вика за помощ. Това не спряло обвинения, който без да се тормози от страданията на майка си, траял да упражнява принуждение по отношение на нея, да я заплашва и наскърбява. Едва с идването на сестрата на У.П., която чула виковете й, той прекратил побоя и бързо се отдръпнал.
Пострадалата била в безпомощно положение, със следи от кръв. Жената била превозена до незабавното поделение в болничното заведение във Враца, а по-късно настанена за лекуване в хирургичното поделение с диагноза „ мозъчно разтърсване “.
Предстои делото против обвинения Ю.М. да продължи в съда.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР