Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи и

...
Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи и
Коментари Харесай

Видинската прокуратура се самосезира за твърденията, че жена на 104 г. е била измъчвана в болница

Районна прокуратура-Видин се самосезира по изявления в обществените мрежи и в националните медии с изказване за това, че 104-годишна жена е била призната в лечебно заведение в града, където е била връзвана и не й била давана храна и вода, оповестява Българска телеграфна агенция. 

На 22.04.2024 година в обществените мрежи е оповестено известие от профил на потребителя Д.Б. за това, че старата жена е държана „ вързана за четирите крайника “. След 5 дни престой в болничното заведение пациентката била изписана със синини по крайниците. 

По случая е предоставено осъществяването на инспекция от РУ-Видин, като се снемат сведения от всички осведомени със случая лица, в това число от медицинския личен състав и лекарите, полагали грижи за болната. 

Разпоредено е да се изиска цялата здравна документи от лечебното заведение, да се откри, посредством снемане на сведение от лекуващ доктор положението на старата жена все още, в който е призната в болница и след изписването, да се изиска информация от ИА „ Медицински контрол “ дали по случая се прави инспекция в организацията и какви са резултатите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР