Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен

...
Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен
Коментари Харесай

55-годишен мъж ще бъде съден за отглеждане и държане на марихуана в дома си

Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския областен съд обвинителен акт против 55-годишния И.И. Мъжът е обвинен за развъждането на растения от рода на конопа – закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс, както и за това, че държал без съответно позволение високорисково наркотично вещество в дома си, оповестяват от държавното обвиняване.

През месец септември 2022 година обвиненият засадил растения от рода на конопа в собствен парцел, ситуиран в околност „ Боровец Юг “ край Варна. Той построил собственоръчно система за осветяване, отопление и поливане на растенията. След като подготвил всичко належащо за развъждането на марихуана в домашни условия, И.И. посадил растенията.

При полицейска инспекция в дома на 55-годишния мъж, осъществена от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна на 9 декември 2022 година, незаконната му активност била разкрита. От помещението, пригодено за оранжерия, били конфискувани 90 растения в друг етап на напредък от рода на конопа. Била открита и кутия, в която се съдържала изсушена марихуана – 9,64 грама.

Обвиняемият не е прочут на органите на реда и досега не е бил осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Районния съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 2 000 до 10 000 лв. за притежанието на наркотични субстанции и наказване „ отнемане от независимост “ 2 до 5 години и санкция от 5 000 до 10 000 лв. за развъждането на коноп.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР