Районна прокуратура - Варна се самосезира и започна проверка във

...
Районна прокуратура - Варна се самосезира и започна проверка във
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна започва проверка за организацията на работа в дома за възрастни хора, в който загинаха четирима души при пожар

Районна прокуратура - Варна се самосезира и стартира инспекция във връзка със подозрения по отношение на организацията на работа в дома за възрастни хора, в който починаха четирима души при пожар

Районна прокуратура - Варна стартира незабавна инспекция за метода, по който е функционирал дома за възрастни хора във варненската околност „ Сотира “, където през вчерашния ден при пожар починаха трима мъже и една жена.

Проверката цели да бъде изяснено спазени ли са всички нормативни условия за работа по даване на обществената услуга, по какъв начин е функционирало заведението, имала ли е компанията всички нужни лицензи за работа и в случай че не, то кой е позволил в дома за възрастни да бъдат настанявани хора и той да продължава да дава обществени услуги.

Действията на прокуратурата стартират след самосезиране на база изказвания, че компанията - притежател на общественото заведение не е имала правото да прави сходна правнорегламентирана активност.

Действията по следствието на аргументите и събитията, довели до трагичния случай в дома за възрастни, ситуиран покрай Варна, не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Варна, с дейното присъединяване на чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи в града. Очакват се резултатите от назначените съдебно-медицински експертизи, следва да бъдат осъществени също пожаро-техническа, електро-техническа и други експертизи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР