Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за противозаконно отнемане

...
Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за противозаконно отнемане
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна се заема с апашите, задигнали автомобил

Районна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане за незаконно лишаване на МПС, паркирано в село Чернево в ранните часове на 7 февруари, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Двама мъже са привлечени към наказателна отговорност за това, че след прелиминарен сговор между тях, с потреблението на техническо средство са лишили лек автомобил като единият от тях е направил действието в изискванията на рисков рецидив. 28-годишният Х.Р. от Варна е добре прочут на органите на реда и е осъждан за разнообразни престъпни прояви, лежал е и в пандиза.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор мъжът е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на него.

Рано сутринта на 7 февруари 2022 година, двамата мъже били в село Чернево, като задачата им била да намерят и лишават незаконно лек автомобил. Набелязали микробус " Фолксваген “, паркиран пред частен дом в селото, който бил оставен с ключ на таблото, и го подкарали. Оставили го на улица във Варна да престоява.

В резултат  на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни дейности, автомобилът бил открит на територията на града. В хода на следствието причинителите на действието били засечени. След следене придвижването на микробуса до гориста околност наоколо до с. Каменар, двамата не се подчинили на предизвестието на полицейските чиновници и пробвали да избягат, което наложило произвеждането на предупредителни изстрели със стоп-патрони във въздуха от страна на служителите на реда. Х.Р. (28 г.) и Д.Д. (31 г.), двамата от Варна, са арестувани.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Търговско отделение – Девня при Районната прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на един от арестуваните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР