Районна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство по чл. 312, ал. 1

...
Районна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство по чл. 312, ал. 1
Коментари Харесай

Във Варна разследват 70 сертификати за ваксинация

Районна прокуратура-Варна управлява досъдебно произвеждане по член 312, алинея 1 връзка член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс за изясняване на съмнителни обстоятелства към издаване на документи за имунизация.

Към момента във връзка със случая няма привлечено към наказателна отговорност лице.

При осъществените дейности по следствие и други процесуални дейности, към материалите по досъдебното произвеждане са приобщени голям брой движимости и документи, относими към предмета на действието – истински бланки за осведомено единодушие и заверени копия от книга за регистрации на профилактичните имунизации и реимунизации, компютърна настройка, електронен автограф, мобилен телефон и парична сума. Предстои да бъдат осъществени разбор на конфискуваното, разпити на очевидци, да бъдат назначени експертизи с оглед определяне вярната подготовка на незаконното действие, както и определяне съпричастността на съответни лица към него.

В хода на следствието са открити разлики сред данни от електронния указател на ваксинираните лица и книга за регистрации на профилактичните имунизации и реимунизации за интервала 10 – 25 ноември 2021 година В регистъра са отразени 74 лица повече, на които са били издадени документи, удостоверяващи имунизация против COVID-19.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под надзора и управлението на прокурор от Районна прокуратура-Варна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР