Районна прокуратура - Варна предаде на съд двама мъже, обвинени

...
Районна прокуратура - Варна предаде на съд двама мъже, обвинени
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Варна предаде на съд двама мъже, обвинени за серия кражби на мобилни

Районна прокуратура - Варна съобщи на съд двама мъже, упрекнати за серия обири на мобилни телефони на обща стойност над 7900 лв. от магазин за техника, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Бивш чиновник в магазин за техника и негов непосредствен – продавач-консултант на банкови артикули и услуги в същия магазин, ще бъдат съдени за осъществени от тях серия обири на мобилни телефони. Районна прокуратура - Варна съобщи на съд 29-годишния Н.С. и 24-годишния К.Х. за това, че в изискванията на продължавано закононарушение и след прелиминарен сговор, посредством потребление на ключ за отключване на специфичен долап за предпазване, незаконно лишили непознати движимости. Н.С. е направил закононарушението в качеството си на длъжностно лице.

Двамата обвинени направили серия обири на мобилни телефони от огромен магазин за техника във Варна. Престъпленията били осъществени в интервала 18 декември 2019 година – 31 януари 2020 година. Те се възползвали от обстоятелството, че работното им място било точно в комерсиалния обект – единият бил продавач-консултант, а другият бил кредитен съветник.

Н.С. и К.Х. съумели да извършат кражбата на общо шест скъпоструващи мобилни телефона, чиято стойност била 7968,74 лв.. Устройствата те оставяли в заложни къщи и разделяли сумите, които получавали за тях. Когато дойдел момента да ги изплатят, двамата не се появявали и оставяли мобилните апарати там.

Схемата била разкрита откакто през март 2020 година била осъществена проверка в магазина и се открила неналичието на телефоните. Бил подаден сигнал в ОД Министерство на вътрешните работи – Варна, формирано било досъдебно произвеждане. Действията по следствието му довели до привличане към наказателна отговорност на двамата мъже. Те не са престъпно проявени и не са осъждани досега.

Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, обвинените могат да получат санкции " отнемане от независимост “ за период от една до 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР