Районна прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на 24-годишен румънец,

...
Районна прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на 24-годишен румънец,
Коментари Харесай

Румънец вози 35 афганистанци, платили по 3500 евро

Районна прокуратура в Стара Загора повдигна обвиняване на 24-годишен румънец, хванат да транспортира 35 афганистанци, измежду които и 14-годишно момче, заяви " Труд бг ".

Бусът " Мерцедес " бил спрян от служители на реда за инспекция на 190-ия километър от автомагистрала " Тракия ", край Чирпан. Разследването посочило, че Й. М. е водач по специалност. По публикация за работа той бил нает да извърши транспорт на пасажери от посочена начална точка, покрай границата с Турция до Сърбия. Уговорката била да му бъде платено, когато стигне в прилежащата страна, споделиха от прокуратурата.

Чужденците пък преди повече от година емигрирали от Афганистан и обитавали в Истанбул. Те били превозени до " зелена " граница с България от двама турски жители, за което платили по 3500 евро на човек. У нас чужденците вървели към четири денонощия и стигнали до асфалтов път, където на 10 юни Й. М. ги качил в микробус, за който имали информация от турските каналджии.

Обвиняемият румънец е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за за период до 72 часа, в границите на които делото ще бъде импортирано за разглеждане в съда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР