Районна прокуратура в Пазарджик обвини и задържа шофьор, превозвал незаконно

...
Районна прокуратура в Пазарджик обвини и задържа шофьор, превозвал незаконно
Коментари Харесай

Хванаха 54 нелегални мигранти в бус на АМ „Тракия”

Районна прокуратура в Пазарджик упрекна и задържа водач, превозвал нелегално 54 мигранти от Афганистан, заяви представителят на Апелативната прокуратура в Пловдив Боряна Димитрова.

От прокуратурата прецизират, че на 16 март 2023 година, към 9:00 часа, на 67 км от автомагистрала „ Тракия " в посока София полицейски патрул спрял за инспекция микробус марка „ Мерцедес “, ръководен от български жител.

Полицаите разкрили в товарната част на микробуса 54 афганистанци, всички мъже. Сред тях имало и две момчета, ненавършили 16 години. Чужденците били качени в автомобила в региона на област Ямбол. Те трябвало да стигнат до столицата, а оттова да продължат за Сърбия. Автомобилът е благосъстоятелност на лидера и е конфискуван като материално доказателство по досъдебното произвеждане.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР